Els aparells de Pilates

Per què és important treballar amb els aparells?

El conjunt d’aparells que s’utilitzen per entrenar segons el mètode Pilates, s’anomena “sistema”.

El sistema està dissenyat per construir el cos, enfortir els músculs profunds, allargar els músculs que estan treballant en excés, enfortir el centre i mobilitzar totes les articulacions.

Les molles tenen una funció molt interessant. Apliquen una resistència que afavoreix el guany de força muscular alhora que ens allarguen i ens ensenyen a controlar el moviment.

A diferència del que ens podem imaginar, fer Pilates amb aparells no és més difícil que fer Pilates a terra. Els aparells permeten anar construint mica en mica i adequar els exercicis a cada persona de manera molt precisa. Per exemple, un mateix exercici el podem començar a fer en un aparell que ens ajudi i el faci més fàcil, més analític, i a mesura que el cos evoluciona buscar un lloc que augmenti la complexitat del moviment i requereixi de més control.

Gràcies al treball amb els aparells podem construir una bona base, imprescindible per tenir qualitat de vida pel que fa al moviment.

I el Pilates a terra?

L’especificitat del treball individual amb els aparells és inigualable. Tot i així, fent un entrenament regular i ben controlat a terra també evolucionarem i trobarem coses interessants.

Per poder realitzar correctament els exercicis que es proposen a terra és necessari tenir un bon centre i un bon control del cos, amb força, flexibilitat, precisió i equilibri.

Moltes vegades és aconsellable començar amb els aparells per construir una bona base i després valorar la possibilitat de seguir a terra, o el que és millor, combinar terra i aparells.

Alguns aparells del mètode Pilates:

 

El Reformer és de gran importància. Ens proporciona alineació des del primer moment.

Permet treballar en proporcions iguals la flexibilitat i la força, gràcies al sistema de molles i corretges que el formen.

 

Els exercicis que podem fer en el Cadillac treballen sobretot la flexibilitat i el control.

 

La Wunda Chair és un gran element pel guany de força muscular i per unificar el cos.

 

La Baby Chair ensenya a trobar el que anomenem powerhouse, el centre, i a elevar-nos des d’aquí i connectar tot el cos en moviment.

 

 

A l’estudi FISIO & PILATES pots entrenar amb els aparells originals, de la casa Gratz. Son els que trobaràs a qualsevol estudi de Pilates Clàssic d’arreu del món.

Sabem que amb la teràpia manual ja no n’hi ha prou. A FISIO&PILATES aprendràs a reeducar el cos amb el moviment.