La Fàscia

El cos és una unitat. Una malla molt fina i elàstica envolta totes les estructures del nostre cos i les connecta. Aquest embolcall s’anomena fàscia, i fins fa relativament poc temps era despreciat per la ciència, que pensava que no era més que això, un embolcall. Però la fàscia és viva i està plena de terminacions nervioses, és una xarxa ininterrompuda de teixit conjuntiu i envolta absolutament tot el cos: els músculs, els ossos, les articulacions, les vísceres, etc.

 

Fa que tota l’estructura del cos es mantingui unida. Li dóna forma, uneix i alhora separa les diferents estructures, donant un espai a cada element i relacinant-los a tots.

 

També és la responsable de la transmissió del moviment des dels músculs als ossos.

El fet que totes les estructures estiguin envoltades per la fàscia fa que efectivament, tot formi una unitat, i quan succeeix un moviment (o una manca de moviment) en una zona, és tot l’organisme el que ho rep. Quan en una part del cos no hi ha moviment, o davant una tensió mantinguda, el teixit d’aquesta zona perd elasticitat i es fa més dur. Això implica una major rigidesa en aquesta zona concreta, i això al seu torn pot tenir repercussions en altres llocs.

El sistema fascial pot trobar-se en excesiva tensió o massa distès; en ambdues situacions la funció corporal es veu afectada. Per disfrutar d’un funcionament corporal òptim cal que el sistema miofascial estigui en un bon equilibri funcional.

A l’estudi FISIO&PILATES podràs entrenar segons el Mètode Pilates Clàssic. Aquest mètode treballa la força, l’elasticitat, la precisió del moviment. A l’estudi FISIO&PILATES busquem que el cos es mogui realment com un sistema miofascial, com un TOT, així,  amb majúscules.

 

Salut en moviment.

 

Núria Genebat