Pilates i Dolor Lumbar

El dolor lumbar recurrent o lumbàlgia es veu molt ràpidament beneficiat del treball amb el Mètode Pilates. Això és perquè s’incideix des del primer moment en la bona estabilitat de la pelvis i en el moviment de l’articulació coxofemoral (el maluc).

Si hi ha poca mobilitat de la columna lumbar el cos la compensarà fent més moviment del maluc. I al contrari, si és el maluc el que no té prou moviment, aquest es compensarà des de la columna. Tant una situació com l’altra poden portar problemes a llarg termini.

A FISIO&PILATES farem una valoració del motiu d’aquesta disfunció. Si hi ha dolor treballarem de manera passiva amb teràpia manual (cliqueu aquí per llegir l’article sobre El Punt Zero del blog), i progressivament començarem a treballar amb exercicis actius.

 

Cal saber que…

Durant un episodi de dolor lumbar els músculs profunds (multífidus) tendeixen a inhibir-se. Aquests músculs són

Músculs Multífidus

els encarregats d’estabilitzar les articulacions que hi ha entre les vèrtebres, de mantenir-les ben alineades mentre es genera un moviment ampli.

Després d’una crisi de dolor lumbar és de màxima importància fer un treball de reactivació de la musculatura profunda. En cas de no fer aquest treball actiu, és molt més probable que l’episodi es repeteixi, ja que no es recupera del tot la bona mecànica de la zona.

Com podem resoldre-ho?

Amb l’entrenament individual amb Pilates el que fem és ensenyar als músculs profunds com han d’estabilitzar la zona lumbar i pelviana abans de fer un moviment. Veurem exactament a quin o quins nivells hi ha un problema i quin és: si cal recuperar mobilitat, si necessitem reestablir l’estabilitzat en el patró de moviment, i si hem de recuperar força dels músculs profunds de la columna i l’abdomen.

Escollint els exercicis més adequats trobarem la manera de rehabilitar la bona funció muscular.

Salut en moviment.